Beheer van middelen – Doctena Pro

 

Voor sommige consultaties is een specifieke uitrusting of assistentie van een praktijkmedewerker nodig. Wanneer u die verschillende middelen met andere zorgverleners moet delen, is een goede organisatie essentieel.

Daarom bieden we u een nieuwe module aan: Beheer van middelen.

Identificeer eerst de verschillende middelen die beschikbaar zijn in de praktijk/het gebouw (in de sectie ‘Middelen’ van uw parameters); u kunt ze dan delen met andere praktijken (wanneer meerdere teams gebruikmaken van dezelfde praktijkruimte bv.).

Vervolgens kunt u een of meer middelen toewijzen aan uw afspraaktypes (in de sectie afspraaktypes). Bv.: voor het afspraaktype ‘radiologisch consult’ zijn de ‘radiologieruimte’ en de begeleiding van ‘de assistent radiologie’ vereist.

U begrijpt dat de middelen gekoppeld zijn aan een praktijk en niet aan één bepaalde zorgverlener. Het is dus aan de praktijkbeheerder om te bepalen welke teammedewerker bevoegd is voor de creatie en configuratie van de middelen.

Merk op: als u beschikt over verschillende middelen van hetzelfde type (bv.: radiologiezaal 1; radiologiezaal 2), kunt u die onderbrengen in middelengroepen. Ga daarvoor naar de sectie ‘Soorten middelen’ en maak uw verschillende categorieën van middelen aan. Op die manier kunt u ‘soorten middelen’ toewijzen aan uw afspraaktypes en/of aan uw reservaties (bv.: voor dergelijke consultatie heb ik een radiologiezaal nodig, het maakt niet uit welke).

Als meerdere beschikbaarheden in combinatie met dezelfde middelen worden gepubliceerd in hetzelfde tijdslot (in de agenda van verschillende zorgverleners die gebruikmaken van die middelen), verbergt de boeking van één van die beschikbaarheden onmiddellijk de beschikbaarheid in de andere agenda’s op het onlineboekingsplatform (om te voorkomen dat meerdere zorgverleners die middelen op hetzelfde tijdstip reserveren!).

Wanneer een arts daarentegen boekt via het boekingsvenster van zijn agenda, kan hij toch een middel reserveren dat eerder al door een collega werd geboekt.

Let op: het nieuwe boekingsvenster moet daarvoor geactiveerd zijn (in de Configuraties van uw agenda).

Laatste opmerking: al uw middelen worden ook aan de linkerzijde van uw agenda weergegeven. Als u op een van de middelen klikt, verschijnt de agenda van dat middel (en u ziet onmiddellijk wanneer het nog beschikbaar is).

 

_______

Meer weten over Doctena Pro?

 -> Doctena Pro

Heeft u vragen?

Gelieve contact op te nemen met support@doctena.com