Retour à la presse

Newsroom: groeigeld voor boekingsplatform voor doktersafspraken

mardi 15 décembre 2015

Elke werkdag leest SmartHealth het eHealth en mHealth nieuws voor je. Is het relevant, actueel of opvallend, dan lees je het hier. Deze week: groeigeld voor Luxemburgs boekingsplatform voor doktersafspraken.

Groeigeld voor boekingsplatform voor doktersafspraken


14 december – Het Amerikaanse tech blog Techcrunch komt met het nieuws dat de website Doctena 4,5 miljoen euro aan funding heeft opgehaald. Doctona, gestart in Luxemburg in 2013, biedt een platform om een afspraak te maken met een zorgprofessional. Naar eigen zeggen regelt Doctena al voor tien procent van de huisartsen in Luxemburg online afspraken, en het bedrijf startte in oktober ook in de regio Amsterdam. Volgens Techcrunch is het groeikapitaal afkomstig van private investeerders, angel investors en leningen. Doctena wil het geld gebruiken om uit te breiden naar de Zwitserse markt en de sales in Luxemburg, Nederland en België vooruit te helpen.

Patrick Kersten, oprichter van Doctena, vertelt tegen TechCrunch dat het voordeel van een Europese speler zijn, is dat zijn bedrijf snel kan inspelen op nationale wet- en regelgeving, omdat zorgmarkten nationaal georganiseerd zijn.

Online afspraken maken tussen patiënten en zorgverleners is een markt waar investeerders veel potentie in zien. In oktober werd bijvoorbeeld bekend dat de Franse concurrent DoctoLib dertien miljoen euro ophaalde bij durfinvesteerder Accel. Het Oost-Europese Docplanner haalde deze zomer ook al tien miljoen euro op, terwijl ZocDoc in de VS inmiddels op papier bijna twee miljard waard is.

Source: www.smarthealth.nl

Share on