Back to press

Een medische datumprikker

Donnerstag 17 Dezember 2015

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: online een doktersafspraak maken.

Bedrijf: Doctena

Oprichter: Patrick Kersten (43)

Medewerkers: 25

Je moet je dokter bellen. Of je tandarts. Dat stel je al een tijdje uit, omdat je het telkens vergeet. Heb je éíndelijk het telefoonnummer gevonden en zit je klaar met je agenda, hebben ze lunchpauze en moet je over een uur terugbellen. Zodra je dat doet, sta je tien minuten in de wacht. En daarna is het voor zowel jou als de assistent gissen wanneer je allebei een plekje hebt. De Luxemburgse start-upDoctena wil dit hele proces makkelijker maken. Ze werden in 2013 opgericht en haalden deze week 4,5 miljoen euro investering op.

Wat is het?


Een online platform voor medische afspraken, bijvoorbeeld met je gynaecoloog, huisarts of tandarts.

Hoe werkt het?


Op je mobiel of via de website kies je voor een specialisme (tandarts, huisarts), in welke plaats je iemand zoekt en welke taal de arts moet spreken. Vervolgens zie je een lijst met artsen staan. Iedereen heeft een profielpagina met daarop hun specialisaties, een kort cv en een foto.

Met een druk op de knop kies je vervolgens voor ‘afspraak maken’ en kun je de agenda doorbladeren tot er een tijdstip en een dag is die je uitkomt. Je krijgt een bevestigingsmail van de praktijk dat de afspraak is ingepland.

Wat is het verdienmodel?


Artsen betalen om de dienst te kunnen gebruiken, dat werkt met een abonnementsmodel.

Wie kunnen dit gebruiken?


Het is nu voor Nederland, België en Luxemburg. Ze zijn nu nog vooral in Amsterdam bezig om artsen te vragen zich bij de website aan te sluiten. Begin volgend jaar komen er meer Nederlandse steden bij. Volgens de start-up zelf groeien ze elke maand met 10 procent.

 

Source: www.nrc.nl

Share on